Június 17-én a világ minden tájáról 22 futballcsapat játszott a Leitz Világkupa trófeájáért. Öt évvel az oberkocheni székhelyű szerszámgyártó utolsó nemzetközi kispályás tornája után több mint 500 résztvevő és szurkoló gyűlt össze az SV Waldhausen sportpályáin, hogy együtt ünnepeljék a futballfesztivált. Sok izgalmas mérkőzés után, amelyeket a csapatszellem, a tisztesség és az elkötelezettség jellemez - ahol a nagy szórakozási tényezőt soha nem hanyagolták el - az olasz csapat megérdemelten emelhette az áhított győztes trófeáját az égbe.

Ragyogó napsütés, jó humorú szurkolók és optimális pályafeltételek – a sikeres torna feltételei kiválóak voltak. A Nemzetközi Leitz Labdarúgó Bajnokság mindig is népszerű esemény volt, amely nemcsak közelebb hozza egymáshoz az egyes csapatok játékosait, hanem új barátságokat is biztosít az ország határain túl. Sok munkavállaló számára ezek a versenyek örömteli találkozások a régi ismerősökkel, vagy akár személyes találkozás olyan kollégákkal, akikkel egyébként csak telefonon és e-mailben tartják a kapcsolatot. Globális piacvezetőként a Leitz nemcsak a nemzetközi együttműködést növeli, hanem rendkívüli szabadidős programot is kínál, amely összeköti a legkülönbözőbb kultúrákból és származási országokból származó embereket.

Kezdetben a tornát négy csoportban játszották, amelyeket a torna előtti este sorsoltak ki az üdvözlő parti részeként. Az olasz csapat gyorsan a legnagyobb favorittá vált, egész nap egyetlen gólt sem kapott a rendes játékidőben. A torna megnyerése felé vezető úton a "Squadra Azzurra" kiejtette a címvédő Ausztriát, a helyi hősöket Oberkochenből, a döntőben pedig a török, brazil és kanadai játékosokból álló vegyes csapatot.

A lelkesedést egyértelműen érezték mind a résztvevők, mind a nézők. Különösen a romániai szurkolók fordították a waldhauseni sportpályát egy kis üstre trombitákkal és énekléssel, és így csapatukat a 4. helyre vezették. A 2022-ben alapított Leitz Baltic ág csapata kapta a legigazságosabb csapatot, amely nem tudott saját gólt ünnepelni, de különösen pozitívan kiemelkedett a többi csapat támogatásában. Lamine Ngaidio a Svájc/Troisdorf/Bielefeld vegyes csapatból, akit a torna legjobb játékosának választottak, számos kiemelést nyújtott – és sok "aaah" és "oooh" a pályán.

Nagy köszönet illeti a sok segítő kezet és támogatót, akik aktívan és nagy elkötelezettséggel hozzájárultak ennek a futballfesztiválnak a sikeréhez. Mindenekelőtt SV Waldhausen, aki nemcsak sportpályáját bocsátotta rendelkezésre, hanem kiváló vendéglátást is nyújtott a torna során. A pénteki csoportsorsolásos üdvözlőpartin és a szombati díjátadó ünnepségen a HSG Oberkochen/Königsbronn, az FC Bayern szurkolói klubja, az Ebnat-Süd és a Leitz gyakornokai étellel és itallal látták el a vendégeket. Jürgen Köppel, a vezetőség szóvivője lelkesen elmondta: "A 2023-as Leitz világbajnokságon a Leitz család itt találkozott Oberkochenben, és nagyszerű futballfesztivált ünnepeltek. A világ vendég volt a csoport központjában, és a legjobb körülmények között ünnepelhettük világméretű kapcsolatunkat ezzel a sporteseménnyel. Köszönet minden segítő kéznek, akik szabadidejükből is sok órát fektettek a Leitzi Világbajnokság sikerébe. Külön köszönettel tartozom részvényesünknek, Dr. Brucklachernek is, aki lelkesen támogatta a 2023-as Leitzi Világbajnokságot, és a csapatok sorsolásánál a jobb kezet mutatta."