Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Rólunk
Image titleCégtörténet
A Leitz cégcsoportot 1876-ban a dél-németországi Oberkochenben alapították. A saját fejlesztésű és gyártású szerszámok és szerszámrendszerek a fa- és muanyagmegmunkálás területén, valamint az ezekhez kapcsolódó teljeskörű szervizszolgáltatások teszik a Leitz-et megbízható partnerré mind az ipari, mind a kisebb felhasználók részére. Mára a Leitz egy világszerte működő vállalatcsoport, termelő- és értékesítő leányvállalatokkal, valamint szervizállomásokkal a Föld összes kontinensén.
A Leitz-csoport
A németországi Baden-Würtenberg tartományban, Oberkochenben lévőLeitz GmbH &Co. KG, a vezető technológiát képviseli a szerszámok és szerszámrendszerek előállításának tekintetében a faipari megmunkálás területén. Az átfogó tanácsadói és szervizháttérrel rendelkező vállalat amellett, hogy a 135 éves tapasztalatát a szerszámok tekintetében továbbadja a partnereinek, ezzel együtt hozzásegít a gazdaságilag is megalapozott megmunkálási megoldásokhoz.
A WIGO márkanév alatt gyártott szerszámokkal lehetővé vált a műanyagok, thermo- és duroplasztok, laminátok és elastomerek, ásványalapú anyagok megmunkálása is. A WIGO Leitz-cégcsoportba kerülésévelaz ezen a területen szerzett 100 évnyi tapasztalatát és tudását hozta magával.
A Leitz számokban
A Leitz 10 gyártóüzemet üzemeltet Európa, Ázsia és Amerika területén. Ezekben az üzemekben 3500 Leitz alkalmazott dolgozik azon, hogy egy közel 8000 fajtából álló szerszámszortimentet és az ezekhez szükségesalkatrészeket állandóan elérhető mennyiségben legyártson, amellet, hogy ellátják még a nagyszámú, a vevők egyedi igényei szerint kialakított szerszámok gyártását is.
Ezzel a világ minden részén jelenlévő leányvállalati rendszerrel, valamint a közel 200 élezőüzemmel a Leitz mindig a vevői közelében van. A regionális rakárakból a világ 150 országába tudja a Leitz a kért szerszámokat gyorsan és megbízhatóan a vásárlóinknak eljuttatni, garantálva emellett világszerte a megfelelő tanácsadást és gondoskodást, valamint a gyors és biztos szerszámkarbantartást.
Leitz - a gyártó szolgáltató
Az oberkocheni székhelyen és az unterschneidheimi és riedaui leányvállalatoknál működteti a Leitz a kutató és fejlesztő centrumait. Itt a Leitz mérnökei a vevőkkel  és a világ piacvezető faipari gépgyártóival közösen dolgoznak a szerszámok innovatív továbbfejlesztésén, valamint az újabb és hatékonyabb szerszám- és megmunkálási megoldásokon és azok szakszerű tesztelésén. Ezen kívül a Leitz szoros kapcsolatot tart fenn híres kutatóközpontokkal és egyetemekkel, ezzel is elősegítve vásárlói számára, hogy a legideálisabb szerszámmegoldásokat tudja nyújtani. A Leitz kutatás-fejlsztésének három alappillére: az optimális megmunkálási eredmények, a költségcsökkentés és a környezettudatosság.
A Leitz nem egy speciális termékskálát gyárt, hanem teljes termékválasztékot nyújt a tömörfa és egyéb faanyagok, valamint a műanyagok professzionális kézi és gépi megmunkálásához. Ezeket a szerszámokat a kisebb felhasználóktól a fa- és műanyagipari nagyüzemekig pl. ablakgyártás, bútorlap és bútorgyártás területén használják.
A Leitz minden munkaművelethez a ténylegesen legjobb szerszámot tudja ajánlani. A Leitz egy teljes rendszerpartnerként kínál vásárlóinak első osztályú tanácsadást, projekt- és folyamat-tanácsadást a klasszikus szerszámkarbantartástól kezdve a komplett szerszám-managementen keresztül, ami magába foglalja a szerszámbeszerzést, támogatást, controllingot valamint az üzembehelyezést és az oktatást is. A személyre szabott Leitz szolgáltatások minden vevő számára új távlatokat nyitnak meg.
Szervizállomások elérhető közelségben
Egy minőségi szerszám csak addig marad minőségi szerszám, ha az egész életciklusa alatt az eredeti, gyári minőségében tartják. Ezért kínál a Leitz a vásárlói számára világszerte elérhető közelségben szervizállomásokat. A Leitz szervizek dolgozói egyértelműen előírt minőségstandard alapján készítik elő a szerszámokat az újbóli felhasználásra. A gyors és megbízható kihordószolgálat leveszi a Leitz partnerei válláról a szerszámok el- és visszaszállításának gondjait, így elősegítve a szerszámok kiszámítható felhasználását.
A vágástól a teljes szerszámrendszer megoldásig
A Leitz cégcsoporthoz tartozó ausztriai Böhlerit GmbH &Co. KG (Kapfenberg) és a németországi Bilz GmbH & Co. KG (Ostfildern) vállalatokat szoros együttműködés köti össze. Hiszen a Böhlerit a szerszámok élanyagához szükséges keményfém- és gyémánt vágóanyagok kifejleszésére és gyártására specializálódott. Így a vállalat működése az alapjait jelenti a Leitz szerszámok minőségének és értékállóságának. A Bilz pedig mint a szerszámbefogó-rendszerek vezető gyártója, berendezéseivel és eszközeivel nagymértékben hozzájárul a Leitz szerszámok gazdaságosabb felhasználásához a fa- és műanyag alapanyagok nagysebességgel történő megmunkálásánál. A Leitz, a Böhlerit és a Bilz együttműködése sikerorientált perspektívát nyit meg a jövőre vonatkozóan - nemcsak a három vállalat számára, hanem a vevőire nézve is.
A Leitz Magyarországon
Központ és szerviz Érden
Iroda és szerviz átvevőhely Kecskeméten
A Leitz Hungária Szerszám Kft. története

 • 1993 - A Leitz Hungária Szerszám Kft. alapítása Budapesten.
 • Kezdeti létszám 8 fő.
 • A magyar faipar fejlődésével tovább fejlesztettük a szervizhálózatot és a létszámot.
 • 1998 – Építési telket vásároltunk Érden.
 • 2001 – Megnyitottuk új központunkat és szervizünket.
 • 2002 – Új gépekkel bővítettük szervizünket DIA szerszámok és körfűrészek élezésére.
 • 2005 – Profilkés gyártás megvalósítása CNC profilköszűrű géppel.
 • 2013 – Új CNC vezérlésű körfűrészélező berendezés üzembe állítása.
 • 2017 – HW körfűrész élezési kapacitás további növelése automata CNC berendezéssel.
 • 2018 – Szalagfűrész élezés korszerűsítése új berendezésekkel.
 • 2019 – Nagypontosságú mérőberendezés beszerzése.
 • 2020 – DIA szerszámélezési kapacitás növelése.
 • 2021 – CNC vezérlésű HSS körfűrész élezőgép automata adagolással.
 • 2022 – Új CNC vezérlésű szerszámélezőgép száras szerszámokhoz.
 • A mai létszám 29 fő (6 műszaki tanácsadó, 6 szerviz üzletkötő + irodai értékesítők).