Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Részletek

Abrazív anyagok, érzékeny felületek, sorozatgyártás vagy egyedi gyártás - a modernCNC-megmunkáló központok számos felhasználója sokféle kihívással néz szembeminden nap a lapanyagok formatizálásakor, nútolásakor, vagy nestingmegmunkálásakor. Mindegyiknek azonban egy közös célja van, nevezetesen atermelési költségek alacsony szinten tartása és ugyanakkor a tökéletes minőségbiztosítása. A Leitz Diamaster PRO3 és Diamaster PLUS3gyémántélű marókkal ez a bravúr könnyen elérhető.

Magas előtolási sebesség, hosszúszerszámélettartam, rövid feldolgozási idő, tökéletes feldolgozási minőség,kevesebb utómunka és nincs beállítási munka - erről álmodozik mindenCNC-felhasználó a bútorgyártásban és a belsőépítészetben. A Leitz DiamasterPRO3 és PLUS3 sorozat szármarói megvalósítjákezt az álmot. Akár 50 százalékkal nagyobb előtolási sebességgel ésélettartammal, tökéletes élekkel és sima felületekkel olyan dolgok hozhatóklétre, amelyek a hagyományos Z3 + 3 felsőmaróval aligha érhetők el. A titok avágóélek elrendezésében rejlik, a valódi Z3 geometriában, amelyet kifejezetten aLeitz fejlesztett ki. Míg a hagyományos Z3 + 3 végmarók egyidejűleg legfeljebbkét vágóéllel megmunkálják a vágófelületet, a Leitz valódi Z3 szármarókkal,három darab vágóél van folyamatosan használatban a munkadarabon. Ez egy olyan tulajdonság,amely egyértelmű előnyöket kínál minden felhasználó számára, aki értékeli amagas termelékenységet és minőséget.


A Diamaster PRO3 felsőmarók akár háromszor is utánélezhetők. A DiamasterPLUS3 ideális megoldás ipari felhasználásra CNC géppel történő formatizálómegmunkáláshoz. Készletről elérhető 16 és 20 mm átmérővel, ez a szármaró ideálisnagyszériás nagy teljesítményű alkalmazásokhoz. A megnövelt utánélezési  zónának köszönhetően a Diamaster PLUS3akár tizenkétszer is utánélezhető. A gyémánt élű marók, a DiamasterPRO3 és a PLUS3 alkalmazhatóak minden szokásos lapanyaghoz.Ezenkívül fejlesztése során figyelmet fordítottak a forgács optimáliseltávolítására. A szabadalmaztatott DFC® technológia (DFC®= Dust Flow Control) segítségével a munkadarabon jelentősen lecsökken aporlerakódás, ami lecsökkenti a tisztítási időt. Azok a felhasználók, akik a felsőmarókatkomplett rendszerként, nagy teljesítményű zsugor tokmánnyal együtt rendelikmeg, még több előnyhöz jutnak és még több időt takarítanak meg. A tökéletesenkiegyensúlyozott, összehangolt eszközök a mellékelt beállítási adatokat alkalmazásávalkönnyen, gyorsan és megbízhatóan használhatók – gyári újként vagy gyáriminőségi élezés után, a Leitz világszerte több mint 120 szervizének egyikében. Összességébenezek a megoldások új dimenziókban mutatják be, hogy a Leitz miért kínál többet.Tudás és megbízhatóság a nagyobb termelékenység, hatékonyság és minőségérdekében, és ezáltal a Leitz-termékek felhasználóinak a sikere érdekében.  

 A Leitz cég
Az 1876-ban Oberkochenben /Délnémetországban alapították, a Leitz Csoport a világ vezető szerszámgyártójaa fa, faalapú anyagok, műanyagok, kompozit anyagok és nem vastartalmú fémekprofesszionális forgácsoló megmunkálásában. A termékpaletta a precíziós gépiforgácsoló szerszámok teljes választékát tartalmazza. A Leitz a vevőinek egyteljes tanácsadási és szerviz csomagban adja tovább a mintegy 3000 dolgozójánaka tapasztalatát a forgácsoló szerszámokról és ezzel válik egy teljes körűproblémamegoldó és szolgáltató partnerré. A Leitz termékeket rendszeresen használják a világtöbb mint 150 országában. A Leitz hét gyártási hellyel Európában, Ázsiában ésAmerikában, leányvállalatokkal és irodákkal 36 országban, valamint 120szervizállomásból álló hálózattal és értékesítési partnerekkel mindenkontinensen megtalálható.

Image title

1.ábra: A Diamaster PRO3 és PLUS3 gyémántélű marókmegmutatják erősségüket a lapok formatizálásakor és nútolásakor, vagy nestingeléskor.Az eredmény: magas előtolási sebesség, hosszú élettartam, rövid megmunkálásiidő, tökéletes megmunkálási minőség, kevesebb utánmunka és nincs beállításimunka. (Fotó: Leitz) 


Image title

2. ábra: A Diamaster PRO3- az első választás nestingelő gépeken és kis sorozatméretű rendszerekentörténő formatizáláskor. (Fotó: Leitz)
Image title


3. ábra: A Diamaster PLUS3CNC által támogatott ipari alkalmazás. (Fotó: Leitz)