Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Részletek

A műhelyekben alapszerszámnak számító körfűrészlap fejlesztése terén is történtek változások. A világ egyik legnagyobb szerszámgyártója, a Leitz ezeket az újdonságokat a 2017-es Ligna Hannover faipari szakkiállításon mutatta be.Az idei fejlesztések középpontjában az ergonómia, a hatékonyság és a flexibilitás állt.

-  Az ergonómia esetünkben az alacsony zajkibocsájtást, és csendes üresjáratot, 
-  Hatékonyság a hosszú élettartamot, és kitolt szervizciklusokat, 
-  Flexibilitás pedig a különböző alapanyagokkal való kompatibilitást jelenti.

 Nézzük, mit is jelent ez konkrét termékekre vetítve:

Leitz RazorCut

Különleges fűrészfog és foghát geometria kialakításnak köszönhetően a lap többszöri élezés után is garantáltan hozza az elvárt teljesítményt. A speciális fogkarakter, valamint a szegmentált fogkiosztásnak köszönhetően a munkaanyagból való kilépéskor sem sérül az anyag, érzékeny felületek esetén is kíméletes. 

Image title

A lap természetesen megkapta a lézertechnológiával történő rezgéscsillapítást.


Leitz BrillianceCut

A Leitz mérnökei nem kevesebbet állítanak, mint hogy ennek a szerszámnak a használatával PMMA, PC alapanyagok szabásakor a konfekcionálást követően azonnal végezhetjük a polírozást és nem kell beiktatnunk a marási folyamatot.Ez vitathatatlanul nagy előny és egyben roppant gazdaságos.


Image title

A fűrészlap kiváló felületet biztosít magasfényű anyagok, poliészter alapú kompozit lapok vágása esetén.

Leitz Katana

 Ezt a körfűrészlapot a daraboló, illetve a keresztirányú vágások hatékony és precíz kivitelezésére fejlesztette a német cég. Különböző profilok és változó keresztmetszetű anyagok keresztirányú vágása során a kitörésmentes, hibátlan felület fontos szempont. Emellett az ilyen típusú vágásoknál gyakran elvárás a nagysebességű, gyors megmunkálás. A Katana lapokkal akár 3 vágás/másodperc esetén is kiváló felületet garantál a gyártó.

Image title

A fogak kialakításakor speciális mell- és hátszöget rajzoltak a tervezők. Továbbá a lap felületén kialakított lézervágás nemcsak az alacsonyabb zajszint elérését szolgálja, hanem a lap stabilitását és kiegyensúlyozott futását is nagyban növeli.