Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Részletek

Már nem csak a szerszám alap adatai tárolhatók a szerszámhüvelyben elhelyezett chipben, hanem azok magán a szerszámon,egy QR kód segítségével könnyedén leolvashatók. Sőt az Industrie 4.0-nak köszönhetően a szerszám életciklusa az interneteses hálózaton a világ bármely pontjáról nyomon követhető.

A DataMatrix Code elektronikus kapcsolat lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról figyeljük a szerszám kopottsági állapotát, a hátralévő élettartamát, a karbantartási ciklusok hosszát.

A Chip RFID biztosítja az eszköz-menedzsment modell egyszerűsítését, így egy teljes eszköz logisztikai rendszer építhető ki. Ez azt eredményezi, hogy a megmunkáló gép szerszámcsere miatti állásideje csökken, illetve elkerülhetők a felesleges tartalék szerszámraktározási költségek.

A Chip NFC lehetőséget teremt a gyártási folyamatban szereplő egyes eszközök közötti kommunikációra, segít kialakítani a Plug & Play megoldásokat, amelyek szintén a gyártási hatékonyság folyamatos növelését eredményezik.

Az új adattárolási rendszerek tehát már nemcsak a szerszám alapadatainak tárolását teszik lehetővé, hanem egyfajta kommunikációs rendszert is kínálnak, illetve mindezen túlmutatva, logisztikai támogatást nyújtanak. Ezen lehetőségek kiaknázásával a szerszám könnyedén egy gyártási folyamatba illeszthető.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.: 23/521-900.
www.leitz.hu