Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Részletek

A Leitz nemcsak a szakmai felhasználókat győzte meg a tavalyi évben, hanem a design szakértőket is lenyűgözte. A Leitz ProfilCut Q Premium szerszámot nemzetközileg elismert Red Dot Award 2016 díjjal tüntették ki, mely a legmagasabb minőségű design elismerés nemzetközi körökben. 2016-ban 57 ország 5200 terméke pályázott az elismerésre.

A többévnyi szakmai tapasztalat itt mutatkozik meg igazán, hisz a megmunkálás minősége kimagasló esztétikai profilmarással párosul. A Leitz ProfilCut Q prémium profilozó szerszáma nyújtja a legmagasabb vágási sebességet és az ehhez társuló prémium felületi minőséget. Míg a hagyományos rendszerek Profilmarás design szerszámmal élsebessége maximum 80-90 méter másodpercenként, addig az újgenerációs ProfilCut Q szerszám akár 120 m/sec élsebességgel is dolgozhat.

A ProfilCut Q Premium új késrögzítési technológiáját a szerszámcserére szánt idő is jelentősen csökkenti. A marószerszámnál a kések - a főkések mellett a leszúró és rádiuszkések is - könnyen hozzáférhetők, egyszerűen cserélhetők.A ProfilCut Q szerszámrendszer univerzálisan alkalmazható a faipar számos területén. A szerszámok kétféle bevonatos késsel is rendelhetők: elérhető MC és a kiemelten ellenálló TDC-bevonatos lapkákkal egyaránt.

A 41 tudósból, tervezőkből álló zsűri a Leitz ProfilCut Q Premium szerszámát így méltán tartotta érdemesnek a rangos nemzetközi elismerésre.