Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Részletek

 Prof. H. C. Dr. DieterBrucklacher, több évtizede ügyvezetője és elnök igazgatója a Leitz GmbH &Co. KG-nak (Oberkochen), 2016. szeptember 27-én rövid, súlyos betegség utánelhunyt. 77 éves volt.

FeleségeMonika Brucklacher és lánya Dr. Cornelia Brucklacher, a Leitz tanácsadótestület elnöke, az ügyvezetők és az összes alkalmazott a Leitzvállalatcsoportban, a Leitz GmbH & Co. KG (Oberkochen) a Boehlerit GmbH &Co. KG (Kapfenberg / Ausztria) és Bilz GmbH & Co. KG (Ostfildern) ésleányvállalatai, gyászolnak egy különleges embert és kiemelkedő személyiségűmunkaadót.


DieterBrucklacher 1939-ben Oberkochenben született, 1959-1965 között a stuttgarti éskarlsruhe-i egyetemeken végezte tanulmányait fizika szakon. 1966-1974 közötttudományos munkatársa volt a Karlsruhe-i Anyag- és Szilárdtestkutatási IntézetNukleáris Kutatási Társaságának.


1975-ben nevezték ki Brucklacherurat a Leitz GmbH & Co. KG ügyvezetőjének, párhuzamosan a menedzsmentfeladatokkal, ekkor koronázta meg akadémiai karrierjét a mérnöki doktori címmegszerzésével gépészmérnöki karon, a Karlsruhe-i Egyetemen.1982-ben Dr. Brucklacher átvette a Leitz-menedzsmentelnöki posztját és stratégiai előrelátását felhasználva a tradicionálisvállalkozást felváltva kiépítette a fa- és műanyag megmunkálásához szükséges bel-és külföldi leányvállalatokat és gyárakat, az 1990-es években pedig a fémipariterületet lefedő vállalatcsoportokat. A 2000-es években Brucklacher úr égiszealatt a vállalatcsoportok: Leitz és az LMT, globális szereplőkké fejlődtek, ahola Leitz egyértelműen világvezetővé vált szegmensében.


Dr. Brucklacher mindvégig aktív volta vállalatcsoportok vezetésében, világszerte ismert volt önkéntességéről iparágában: már1997-ben elnökké választották a NémetGép- és Berendezésgyártó Baden-Württembergi Szövetségében (VDMA), 2007-benkinevezik Frankfurtban a VDMA NémetSzövetség elnökének és egyúttal felveszik a Német Iparszövetség Tanácsának (BDI) és a Német MunkaadókSzövetségének (BDA) elnökségébe Berlinben.

A sikeresvállalkozó tudása és tapasztalata keresett volt belföldön és külföldönegyaránt: 2002-ben Dr. Brucklacher úr tiszteletbeli professzora lett Nanjing Erdészeti Egyetemének, Kínában. Nevesvállalatok felügyeleti szerveinek volt tagja. 2008-ban megkapta a NémetSzövetségi Köztársaság „Bundesverdienstkreuz 1. Klasse” érdemrendjét.  Ezen kívül számos országban munkájátkitüntetésekkel honorálták. Brucklacher úr 2014-ben elnyerte a „Német Szerszámgép Ipar" Életműdíjatés szülővárosa Oberkochen, díszpolgári címet adományozott neki.


Dr.Brucklacher országának határain kívül is ismertté vált, mint a zene és vizuálisművészetek nagy barátja és támogatója. A jazz iránti szeretete jegyében életrehívta a Nemzetközi Zenei Fesztivált: „Jazz Lights” néven, ami a következőtavasszal immáron 27. alkalommalkerül megrendezésre.

Leitz-cégcsoport További információk: a Leitz egy családi vállalkozás, a tulajdonosa a Brucklacher család negyedik és az ötödik generációja. 1876-ban alapították Oberkochenben. A Leitz csoport jelenleg a világ egyik vezető gyártója a fa- és faalapú anyagok valamint a műanyagok és több komponensű anyagok megmunkálásához használt professzionális szerszámoknak. Napjainkban a Leitz vállalatcsoport mintegy 4000 alkalmazottat foglalkoztat beleértve a Boehlerit GmbH & Co. KG-t (Kapfenberg / Ausztria) és a Bilz GmbH & Co. KG-t (Ostfildern), forgalma nagyságrendileg mintegy 400 millió euró.  

Pressekontakt/ Sajtókapcsolat:

ClaudiaViegas

Unternehmenskommunikation
Phone: +49 (0)7364 950-304
Fax: +49 (0)7364 950-651
E-Mail: cviegas@leitz.org