Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Részletek

Éppen ezért az év elején már felhívja a felhasználók figyelmét a tavaly debütáló és egyben kiváló felhasználói visszajelzéseket kapott szerszámára, a ProfilCut Q-ra. Ez az a szerszám, mely a legmagasabb minőségi elvárásokat is könnyedén teljesíti.A Leitz újgenerációs ProfilCut Q prémium profilozó szerszáma nyújtja a legmagasabb vágási sebességet és az ehhez társuló prémium felületi minőséget. Míg a hagyományos rendszerek élsebessége maximum 80–90 méter másodpercenként, addig az újgenerációs ProfilCut Q szerszám akár 120 m/sec élsebességgel is dolgozhat, ami lehetővé teszi a nagyobb előtolási sebesség használatát változatlan felületi minőség mellett. A szerszám használatával nő a termelékenység és csökken az egy munkadarab megmunkálására fordított idő.

A Leitz ezekkel az előnyökkel együtt nemcsak a megmunkálási  fektetett hangsúlyt, hanem a szerszámcserére szánt idő csökkentését is célul tűzték ki. Ennek eredményeként született meg a ProfilCut Q Premium újkésrögzítési technológiája. Már nincs szükség az egymásra fűzött tárcsák szétszedésére, hogy hozzáférjünk valamennyi lapkához. A ProfilCut Q Premium-nála kések – a főkések mellett a leszúró és rádiuszkések is – könnyen hozzáférhetők, egyszerűen cserélhetők.

Mivel a megnövelt élsebesség magasabb igénybevételnek teszi ki a lapkákat,ezért azok biztos rögzítése az egyik legfontosabb feladat. A ProfilCut Q-nál azélkörfutás pontossága érdekében a lapkák mind tengely-, mind sugárirányban nagyobb precizitású rögzítést kívánnak meg. A hornyos és stiftes megoldás kiválóan vizsgázott a gyakorlatban is. Lapkacserétől függetlenül aszerszám-élkörfutás mindig ugyanaz, mint új korában.

A ProfilCut Q szerszámrendszer univerzálisan alkalmazható a faipar számos területén, így alkalmas nyílászáró,bútor vagy akár padló megmunkálására egyaránt. A szerszámok kétféle bevonatos késsel is rendelhetők: elérhető MC és a kiemelten ellenállóTDC-bevonatos lapkákkal egyaránt.

Leitz Hungária Szerszám Kft.
2030 Érd, Kis-Duna u. 6.
Tel.:+36 23/521-900
www.leitz.hu