Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Részletek

A szerszámokat nem elegendő megvenni, azok csak folyamatos karbantartással, élezéssel képesek a magas szintű megmunkálási minőség garantálására. A Leitz éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a szervizszolgáltatására.

A „gondozásuk” alatt álló szerszámok hosszú élettartammal rendelkeznek, köszönhetően a professzionális szolgáltatásainak. A szerszámok minden élezési folyamat előtt átesnek ellenőrzésen, tisztításon. Az élezést követően pedig precíz mérőműszerekkel végzik el a kiegyensúlyozottsági és a szerszámfutási paramétereket. Ennek köszönhetően a folyamat végén éppen egy olyan minőségben készek a munkára, mint új korukban. Feltehetjük a kérdést, hogy miért is van szükség az élezés előtti szerszámparaméterek rögzítésére, ellenőrzésére?

A válasz nagyon kézenfekvő. A Leitz szakemberei ezek alapján határozzák meg azt a szükséges anyageltávolítási mennyiséget, mely már biztosítja a szerszám élezés utáni magas megmunkálási minőségét, de ezzel együtt a szerszám élezhetőségi élettartamát meghosszabbítja. A szervizszolgáltatáson átesett szerszámok így hosszú távon biztos megtérülést garantálnak.