Szerszámok és szerszámrendszerekfa- és műanyag megmunkáláshoz
Részletek

A Leitz tapasztalata szerint az idei évben kiemelt fontossággal fog bírni a nyílászáró-gyártási iparág. Éppen ezért az év elején már felhívja a felhasználók figyelmét a tavaly debütáló és egyben kiváló felhasználó visszajelzéseket kapott szerszámára, a ProfilCut Q-ra.

A Leitz újgenerációs ProfilCut Q prémium profilozó szerszáma nyújtja a legmagasabb vágási sebességet és az ehhez társuló prémium felületi minőséget. Míg a hagyományos rendszerek élsebessége maximum 80–90 méter másodpercenként, addig az újgenerációs ProfilCut Q szerszám akár 120 m/sec élsebességgel is dolgozhat, ami lehetővé teszi a nagyobb előtolási sebesség használatát változatlan felületi minőség mellett. A szerszám használatával nő a termelékenység és csökken az egy munkadarab megmunkálására fordított idő.

 
A Leitz ezekkel az előnyökkel együtt nemcsak a megmunkálási paraméterek növelésére fektetett hangsúlyt, hanem a szerszámcserére szánt idő csökkentését is célul tűzték ki. Ennek eredményeként született meg a ProfilCut Q Premium új késrögzítési technológiája. Már nincs szükség az egymásra fűzött tárcsák szétszedésére, hogy hozzáférjünk valamennyi lapkához. A ProfilCut Q Premium-nál a kések – a főkések mellett a leszúró és rádiuszkések is – könnyen hozzáférhetők, egyszerűen cserélhetők.


 Mivel a megnövelt élsebesség magasabb igénybevételnek teszi ki a lapkákat, ezért azok biztos rögzítése az egyik legfontosabb feladat. A ProfilCut Q-nál az élkörfutás pontossága érdekében a lapkák mind tengely-, mind sugárirányban nagyobb precizitású rögzítést kívánnak meg. A hornyos és stiftes megoldás kiválóan vizsgázott a gyakorlatban is. Lapkacserétől függetlenül a szerszám-élkörfutás mindig ugyanaz, mint új korában. A ProfilCut Q szerszámrendszer univerzálisan alkalmazható a faipar számos területén, így alkalmas nyílászáró, bútor vagy akár padló megmunkálására egyaránt. A szerszámok kétféle bevonatos késsel is rendelhetők: elérhető MC és a kiemelten ellenálló TDC-bevonatos lapkákkal egyaránt.